top of page
601A6461 2.jpg

Ben De Vroey

Ben De Vroey is begonnen als turner, hij specialiseerde zich al snel tot tumbling en grote trampoline in de turnclub Gymnopedia te Antwerpen. Bij deze disciplines behaalde hij verschillende medailles, waaronder als hoogtepunt in 2002 Vlaams kampioen tumbling. Ben studeerde af als regentaat lichamelijke opvoeding aan de karel de Grote Hogeschool Antwerpen in 2007. Meteen daarna volgde hij de opleiding formation pedagogique aan école de cirque de bruxelles. Na deze opleiding heeft hij een maand lesgegeven in de circusschool van Phare phonleu Selpak te Battangbang (Cambodia)

Daarna begeleide hij de overstap van zijn eigen turnclub Gymnopedia naar Ell circo d’ell fuego. Ben staat binnen ell circo d’ell fuego mee in voor de coördinatie en praktische uitvoering van de circusschool.

 

Ben is de bedenker van de productie ‘cheap clowns’. Deze voorstelling heeft op verschillende grote festivals gestaan. Na het eerste seizoen is de voorstelling herwerkt met Alain Rinckhout als regisseur.

Na de cheap clowns heeft Ben samen met Joris Janssens (cheap clowns, ell circo d’ell fuego) een cabaretnummer gemaakt op de bascule (the road to Klixbüll). Hiermee hebben ze zowel op straat als in kleine cabarets  en dinershows gespeeld.

In 2013 hebben Ben, Joris Janssens en Lars Senders (latzi Jones) de straattheatercompagnie ‘Entre sonore’ opgericht. De voorstelling ‘Impact’ geregisseerd door Louis Spagna heeft in totaal 80 keer gespeeld in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. In België op de grote festivals zoals Theater op de Markt, Hasselt.

Cirqueattaque2018 - 71.jpg

Arno Wauters

bottom of page