top of page

The great escape

(deze voorstelling is tot stand gekomen zonder de hulp van subsidies)

Alles draait om twee personages: de ontsnappingskunstenaar (Ben de Vroey) en zijn assistent (Arno Wauters). De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning en zijn nonchalante hulpje zorgt voor gevaarlijke en grappige situaties. Het decor bestaat uit een aanhangwagen, waarop een aquarium is geïnstalleerd. Rond het aquarium bevindt zich een metalen frame dat dienst doet als hangbrug. 

 

Er zullen drie ontsnappingstrucs te zien zijn tijdens de voorstelling:

De ontsnapping uit een dwangbuis

De assistent plaatst de ontsnappingskunstenaar in een dwangbuis. Vervolgens bindt hij zijn benen samen en hijst hij hem ondersteboven op aan de hangbrug. De boeienkoning tracht het ontsnappingsrecord van Houdini te verbreken, wat getimed wordt met een grote klok. De spanning is te snijden terwijl de wijzers wegtikken.

De ontsnapping uit kettingen tijdens een achterwaartse salto (afgeduwd vanop een bascule)

Deze ontsnapping is nooit eerder gedaan. De ontsnappingskunstenaar wordt geboeid, met de handen op de rug en de ketting helemaal rond zijn lichaam gewikkeld. Vervolgens wordt hij afgeduwd door de assistent vanop een bascule. Tijdens de achterwaartse salto die volgt bevrijdt hij zich. Wanneer hij landt zijn de handboeien en de ketting los.

De ontsnapping uit het aquarium (gebaseerd op de Chinese water torture cell van Harry Houdini)

Veel mensen denken dat Houdini stierf tijden het uitvoeren van deze truc. Niets is minder waar. De grote ontsnappingskunstenaar stierf aan een inwendige bloeding na het incasseren van een slag in de maag. Deze ontsnapping is op zich niet zo gevaarlijk om uit te voeren, maar zorgt wel voor de nodige spanning bij het publiek.

Cirqueattaque2018 - 48.jpg
bottom of page